De montage periode, binnen het project De Corona Archieven, start vandaag.


De eerste twee, misschien drie dagen zijn voornamelijk technisch van aard. De nieuwe modules inbouwen in het modulaire synthesizer systeem en testen. Vorige week heb ik besteed aan research voor passende aanpassingen aan het systeem. Nieuwe aanpassingen in het modulaire systeem toepassen zo het systeem overzichtelijker, completer en juist in omvang kleiner en dus mobieler maken.

Met de 1010 Bitbox fx module kan ik een pallet van effecten toevoegen voornamelijk om via send-return op de eind mix toe te passen om het geluid zo voller en de lagen meer verweven te maken.

Terwijl ik juist met een aantal, meer standaard modules als een VCO, envelope generator, een filter en VCA, de karakteristieke eurorack functies wil toevoegen in een groep. Het systeem is in eerste instantie opgebouwd vanuit een Moog setup van twee Mother 32’s, een DFAM en zo aangestuurd door een Moog Grandmother. Om plaats te maken voor de nieuwe toegingen, maar ook om meer overzicht in het compositie en ook performance proces te kunnen scheppen, zal ik één Moog Mother 32 in een ander kleiner rack plaatsen. Verder voeg ik een synth voice toe met de Pluck module.

Met deze aanpassingen heb ik een setup gemaakt, ook meer passend voor performances. Zo hoef ik ook de Moog Grandmother synthesizer niet mee te nemen. De twee racks kunnen, gepatched met kabels, geplaatst worden in twee op maat gemaakte tassen. En zo heb ik dus een functioneel systeem en hoef ik een niet al te grote setup mee te nemen. Deze nieuwe indeling geeft daarnaast het gewenste overzicht en geeft een goed gevoel en inspiratie.